Btib svarar

Avväxling av bärande väggar

Kategori
Konstruktionsritningar
Datum
9 nov 2023
Författare
Enok
hål i en vägg

Fråga från Sara

Hej!

Mitt namn är Sara och jag funderar på att göra stora förändringar i mitt hem genom att riva eller eventuellt avväxla en bärande vägg för att skapa en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Jag är osäker på de tekniska och strukturella aspekterna av detta, samt hur det påverkar resten av husets stabilitet. Kan BTIB & Partners AB hjälpa mig att utreda om det är möjligt att genomföra detta på ett säkert sätt? Jag vill också veta hur detta kan påverka husets övergripande design och hur man kan integrera hållbara material i processen.

Tack på förhand!

Med vänliga hälsningar,Sara

Svar från Enok


Hej Sara,

Tack för att du kontaktar BTIB & Partners AB angående ditt renoveringsprojekt.

Att förändra en bärande vägg är en komplex process som kräver noggrann bedömning av husets strukturella integritet. Vårt team av erfarna konstruktörer kan göra en detaljerad utvärdering för att avgöra om det är säkert att riva eller avväxla väggen. Vi kommer att se till att alla åtgärder följer gällande byggregler och säkerhetsstandarder.

Om det visar sig vara möjligt att genomföra förändringen, kan vi hjälpa till med att utforma en ny planlösning som inte bara förbättrar rummets funktionalitet och estetik utan också beaktar hållbarhetsaspekter. Vi kommer att föreslå användning av miljövänliga material och energieffektiva lösningar som passar in i din vision.

Tidsramen för ett sådant projekt kan variera beroende på komplexiteten i arbetet och de nödvändiga godkännandena. Vi kommer att arbeta nära dig under hela processen för att säkerställa att dina förväntningar möts.

Vänligen kontakta mig för att boka in ett möte så vi kan diskutera projektet mer i detalj.

Med vänliga hälsningar, Enok

Enok på BTIB

Vänligen,
Enok Rosin
Handläggande konstruktör
020-89 94 39

BTIB:s kontor utsida

Om BTIB & Partners AB

Med lång erfarenhet och expertis inom byggbranschen kan vi erbjuda er kvalitativa tjänster inom områdena konstruktionsritningar, bygglovsritningar, energiberäkningar och konstruktionsutlåtanden.

Kontakta oss