En telefon

Väggutredningar

Få rätt hjälp oavsett kommun – från 3900 kr

Utredningar skapade av erfarna konstruktörer

Utredningar bärande vägg

Lösningar för avväxlingar

Snabba leveranser vid väggutredningar

Tack! Ditt meddelande har nu skickats iväg.
Aj då, något gick fel vid utskicket. Prova gärna igen!
Väggutredningar

Vi hjälper dig

BTIB & Partners AB är en ledande aktör inom bygg- och konstruktionsbranschen, specialiserad på att tillhandahålla bland annat omfattande konstruktionsutlåtanden för både privatpersoner och företag. Vår expertis sträcker sig från detaljerade väggutredningar till professionella avväxlingar för bärande väggar.

Vad innebär en väggutredning?

En väggutredning är en avgörande del av byggprocessen, särskilt för privatpersoner som planerar renoveringar i bostadsrätter. Det är en detaljerad granskning av väggars strukturella integritet och funktionalitet. Genom att utföra en väggutredning kan man identifiera potentiella risker och säkerställa att alla ändringar i bostaden är i linje med gällande byggnormer och föreningsregler. För bostadsrättsinnehavare som behöver ett intyg till sin förenings styrelse, är väggutredningen ett avgörande dokument som visar att alla förändringar följer säkerhetskraven och stödjer bostadens strukturella säkerhet. BTIB & Partners AB specialiserar sig på att erbjuda omfattande väggutredningar, och hjälper dig att navigera genom processen för att få de nödvändiga godkännandena för ditt hemprojekt.

Vad innebär en avväxling?

Efter en grundlig väggutredning är nästa steg ofta en avväxling, särskilt i fall där strukturella förändringar behövs för att förbättra eller anpassa en bostad. En avväxling är en teknisk process där en bärande väggs struktur modifieras, vanligtvis genom att införa en avväxlingsbalk som kan bära lasten när väggen delvis eller helt tas bort. Detta är en kritisk process för att säkerställa att bostaden förblir säker och stabil, även efter strukturella förändringar. Genom att utföra en avväxling, kan man skapa nya utrymmen och bättre funktionalitet i en bostadsrätt eller annan fastighet, samtidigt som man upprätthåller byggnadens integritet. Det kräver noggrann planering, beräkning och kunskap om byggnadskonstruktion för att utföras korrekt.

BTIB & Partners AB har den erfarenhet och expertis som krävs för att genomföra avväxlingsprocesser på ett säkert och effektivt sätt. Vi hjälper dig från start till mål – från den initiala planeringen och designen av avväxlingslösningen till dess genomförande och slutliga godkännande.

För t.ex bostadsrättsinnehavare som behöver genomföra en avväxling, är det viktigt att ha en pålitlig partner som kan navigera genom de tekniska och juridiska aspekterna av processen. För att ge våra kunder extra trygghet, har vi därför en omfattande ansvarsförsäkring hos försäkringsbolaget IF. Denna försäkring innebär att våra kunder är skyddande om eventuella oavsiktliga skador eller fel som uppstår. För din trygghet inkluderar vi information om vår ansvarsförsäkring i alla offerter vi skickar ut. På detta sätt kan du känna dig säker i ditt beslut att välja BTIB & Partners AB för ditt nästa projekt. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med dig och att leverera lösningar som inte bara uppfyller, utan överträffar dina förväntningar, med den trygghet som vår ansvarsförsäkring hos IF erbjuder.

Hur BTIB & Partners AB kan hjälpa dig?

Våra tjänster är utformade för att möta behoven hos bostadsrättsföreningar och privatpersoner som planerar renoveringar eller strukturella förändringar i sina hem. När du beställer en väggutredning, eller en lösning för en avväxling, från oss, levererar vi ett detaljerat PDF-dokument som innehåller en noggrann analys av väggarnas strukturella integritet. Dokumentet inkluderar inte bara en utförlig skriftlig analys utan även illustrativa bilder från arkitektritningar, vilka vi ofta hämtar från kommunens arkiv. Dessa ritningar ger en tydlig bild av de ursprungliga konstruktionerna och hjälper till att förstå de nuvarande förutsättningarna.

Vårt dokument är skräddarsytt för att användas som ett viktigt underlag vid kommunikationen med styrelsen i din bostadsrättsförening. Det ger en övertygande och pålitlig grund för att få godkännande för dina planerade ändringar. Vi säkerställer att vår väggutredning tydligt framhäver alla nödvändiga aspekter som styrelsen behöver för att fatta ett informerat beslut, från säkerhetsbedömningar till överensstämmelse med byggnormer och föreskrifter.

kundprojekt

Skapade väggutredningar

Begär offert

Tveka inte att höra av er till oss!

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi arbetar samt varför vi är det bästa valet inom konstruktion.

Tack! Ditt meddelande har nu skickats iväg.
Ajdå, något gick fel vid utskicket. Prova gärna igen!
Kontakt