Btib svarar

Vad för typ av grund bör man välja till modulhus?

Kategori
Husgrund
Datum
17 nov 2023
Författare
Enok
hybridgrund

Fråga från George


Hej BTIB & Partners AB,

Jag är intresserad av att bygga ett modulhus. Jag skulle vilja veta vilken typ av grund ni rekommenderar för ett sådant hus, med tanke på hållbarhet, stabilitet och kostnadseffektivitet.

Kan ni ge mig några råd eller rekommendationer baserat på er erfarenhet och expertis inom området?

Tack på förhand,George

Svar från Enok


Hej George,

Det finns flera alternativ när det gäller grunder för modulhus. Varje typ har sina egna fördelar beroende på specifika behov och förutsättningar.

Ett av de alternativ vi ofta ser fungerar väl bland annat till modulhus är Tjälldéns Hybridgrund. Det är ett system som erbjuder effektiv isolering och hållbarhet och är lämpligt för hus med fribärande träbjälklag. Dess konstruktion med isolerade balkar minskar behovet av ventilation för kryputrymmen och förenklar monteringen, eftersom balkarna är lätta att hantera.

Det är dock viktigt att nämna att det finns andra grundtyper som också kan vara lämpliga beroende på ditt projekts specifika förutsättningar. Dessa alternativ kan inkludera platta på mark, källargrund, eller andra anpassade lösningar som bättre passar din lokala geografi, klimat och andra unika krav.

För att få en mer omfattande bild av dina alternativ och vad som skulle passa bäst för ditt specifika projekt, rekommenderar jag att vi har en mer detaljerad diskussion. Detta skulle ge oss möjlighet att gå igenom alla relevanta faktorer och hitta den bästa lösningen för ditt modulhus.

Tveka inte att kontakta oss för en djupare diskussion eller för en mer detaljerad offert.

Med vänliga hälsningar, Enok

Enok på BTIB

Vänligen,
Enok Rosin
Handläggande konstruktör
020-89 94 39

BTIB:s kontor utsida

Om BTIB & Partners AB

Med lång erfarenhet och expertis inom byggbranschen kan vi erbjuda er kvalitativa tjänster inom områdena konstruktionsritningar, bygglovsritningar, energiberäkningar och konstruktionsutlåtanden.

Kontakta oss